Kan Ik Mijn Hond Van Proin Spenen? Mogelijke Problemen
aandelen

Uw dierenarts heeft u mogelijk geadviseerd om niet onmiddellijk te stoppen met het geven van Proin aan uw hond. U wilt niet dat uw hond de veel verguisde incontinentiemedicatie moet nemen.

U vraagt zich waarschijnlijk af Hoe kan ik mijn hond van Proin spenen?

De waarheid is dat elke hond uniek is en het juiste antwoord voor elke hond zal verschillen.

Er is ook een kleine mogelijkheid dat het heel langzaam spenen van een hond van Proin die werkt, er niet voor zal zorgen dat hij terugkeert naar een staat van urineverlies.

Dit is afhankelijk van de oorzaak van de incontinentie . Deze kunnen neurologische problemen, prostaataandoeningen en urineweginfecties omvatten.

Proin wordt meestal voorgeschreven voor onbepaalde, langdurige perioden. Het kan echter mogelijk zijn om de dosering te verlagen als er goede resultaten zijn.

In plaats van een hond volledig van Proin te spenen, kan het beter en effectiever zijn om urineverlies te beheersen door een combinatie van medicatie en veranderingen in levensstijl.

Als uw dierenarts vermoedt dat proïne ernstige bijwerkingen veroorzaakt, kunnen andere medicijnen zoals oestrogeen worden gebruikt. Mogelijk vindt u ook natuurlijke oplossingen voor de incontinentieproblemen van uw huisdier.

Ongeacht de gebruikte chemische stof, is de prognose voor incontinentiebehandeling bij honden over het algemeen zeer goed , dus het kan de moeite waard zijn om verschillende oplossingen te onderzoeken en uit te proberen!

Allereerst: Hoe Is Mijn Hond Incontinent Geworden?

En als je toch iets koopt, bedankt! Ik waardeer je steun echt en ik zal altijd mijn best doen om meer kwaliteitsinhoud voor je uit te brengen)

Incontinentie is een veelvoorkomend probleem bij honden, vooral bij teven die vóór zes maanden zijn gesteriliseerd of gecastreerd. Het komt vaker voor bij honden van grotere rassen dan bij kleinere rassen.

Er zijn veel andere oorzaken van incontinentie, waaronder:

  • De gouden jaren
  • Verminderde blaasfunctie
  • Blaas-, nier- en urineweginfecties
  • Blaas- en urinewegafwijkingen (stenen of tumoren, ontstekingen, enz.)
  • Verhoogde dorst
  • Anatomische, spinale en zenuwproblemen
  • Neurologische aandoeningen
  • Hormonale problemen

Deze problemen kunnen leiden tot verzwakking of overbelaste sluitspier rond uw urethra. Hierdoor kan de urine niet goed worden vastgehouden.

Zodra de urethrale sluitspier, die normaal gesproken als een stop werkt, niet meer werkt zoals het hoort, wordt het alleen maar natuurlijk dat er lekkage optreedt. Vaak gebeurt onvrijwillig urineren tijdens rust, tijdens de slaap of zelfs als uw hond rustig rondloopt.

Een dierenarts zal testen uitvoeren voordat een hond Proin (PPA) -medicatie krijgt. Dit sluit alle niet-gerelateerde factoren uit, evenals bloedpanels en urine-analyse.

Bij hormonale incontinentie of sterilisatie/castratie zal het gebruik van proïne het meest effectief blijken. De meeste honden die last hebben van lekkage met deze oorzakelijke factoren reageren goed op PPA-behandeling.

Wat Is De Gemiddelde Tijd Die Proin Nodig Heeft Om Te Werken?

De chemische stof fenylpropanolamine wordt gevonden in proïne. Het stimuleert bepaalde stresshormonen, neurotransmitters en de tonus van de gladde spieren in de urethrale klieren. Dit zou op zijn beurt moeten helpen om urineverlies te verminderen, aangezien de blaashals gemakkelijker kan sluiten.

Proin mag nooit aan een hond worden gegeven zonder het advies van een dierenarts.

Proin moet eerst worden gediagnosticeerd als een behandelingsoptie. Dit zorgt voor de eliminatie van niet-gerelateerde factoren zoals nier- of blaasinfecties.

Honden moeten de juiste dosis krijgen om ervoor te zorgen dat de medicatie effectief is en bijwerkingen tot een minimum te beperken.

Het kan nog enkele dagen duren vanaf de aanvangsdosis van de behandeling voordat enige verbetering van de urinelekkage wordt waargenomen.

Hoeveel Proin Moet Ik Mijn Hond Geven?

Proin moet worden ingenomen in een dosis van 0,91 mg per pond lichaamsgewicht. Het wordt aanbevolen om Proin tweemaal daags in te nemen in stappen van een halve tablet.

Sla geen dosis over. Geef het zo snel mogelijk terug. Als het echter bijna tijd is voor de volgende dosis, sla deze dan helemaal over en val in plaats daarvan terug op het normale doseringsschema. Geef nooit twee doses Proin tegelijk om een vergeten dosis in te halen.

Zorg ervoor dat u geen fles Proin open laat of stukjes rondslingert, omdat het medicijn op smaak is gebracht en aantrekkelijk is voor honden.

Er zijn zelfs gevallen gemeld van honden die door gesloten flessen kauwen om bij de stukken te komen – zorg er dus voor dat u ze ver buiten bereik houdt!

Hoe Lang Kunnen Honden Op Hun Proïne Blijven?

Een onderzoek heeft aangetoond dat Proin gedurende ten minste 28 dagen veilig en effectief is voor honden. Tijdens de klinische studie bleek Proin effectief te zijn bij het beheersen van lekkage op basis van de significante vermindering van urine-ongevallen per week.

De 123 honden die op Proin werden geplaatst, hadden voor de behandeling 9 urine-ongevallen per week, maar in de eerste week van de behandeling daalde dit aantal tot 3,9.

150 honden werden van het onderzoek overgebracht naar een langer onderzoek van 180 dagen (6 maanden) . 2 mg/kg Proïne bleek effectief te zijn bij het beheersen van incontinentie. Er was gemiddeld één incident per week. De studie toonde ook een tevredenheidsscore van 98,1% van de eigenaren.

Zodra het nodig is, is Proin ontworpen om de rest van het leven van een hond te worden ingenomen. Proin is over het algemeen alleen effectief voor de duur van het gebruik en is niet bedoeld om te worden gebruikt als een behandeling voor incontinentie.

Ondanks het beoogde gebruik op lange termijn, is langdurige inname van Proin niet zonder het potentiële aandeel van nadelige bijwerkingen. Deze zullen nu hieronder verder worden onderzocht.

Is Proin Slecht Voor Honden?

Doorgaans is Proin veilig voor honden die verder gezond zijn. Het wordt bij veel honden met succes gebruikt om urine-incontinentie, veroorzaakt door een abnormaal verlies van spierspanning in de urethrale sluitspier, onder controle te houden.

Het is echter niet effectief voor incontinentie bij honden veroorzaakt door andere factoren zoals urineweginfecties of neurologische aandoeningen. De veiligheid van Proin voor drachtige of zogende honden is ook niet geëvalueerd.

Elk medicijn heeft bijwerkingen en kan bij bepaalde honden bijwerkingen veroorzaken . Proin is in dit opzicht helaas geen uitzondering.

Eigenaren van gezelschapsdieren moeten hun dierenarts raadplegen en zich bewust zijn van alle mogelijke negatieve effecten, zodat ze hun eigen weloverwogen beslissingen kunnen nemen.

Van proïne is bekend dat het een grote verscheidenheid aan bijwerkingen veroorzaakt, variërend van goedaardig tot ernstig. Een veel voorkomende bijwerking van proïne is verhoogde dorst. Het is belangrijk dat uw hond gemakkelijk en regelmatig toegang heeft tot vers water.

Proin mag niet worden ingenomen door honden met reeds bestaande hart-, lever- of nieraandoeningen, of die met diabetes, glaucoom of hypertensie. Het mag ook niet worden ingenomen in combinatie met andere geneesmiddelen zoals antidepressiva of bloeddrukverlagende middelen.

Bijwerkingen Van Proin

Uitgebreide onderzoeken hebben aangetoond dat de volgende bijwerkingen (op volgorde van meest voorkomende tot minst voorkomende) kunnen optreden tijdens een langdurige behandeling met Proin:

  • Hypertensie is hoge bloeddruk
  • Inconsistente hartslag
  • Braken (braken)
  • Gewichtsverlies
  • Gebrek aan eetlust (anorexia)
  • Overtollig eiwit in de urine (proteïnurie)
  • Overmatige dorst (polydipsie)
  • Diarree
  • Lethargie, zwakte
  • Gedragsveranderingen zoals agressie of angst

Hondenbezitters hebben sinds 2015 meer ernstige bijwerkingen gemeld. Hondenbezitters hebben sinds 2015 meer ernstige bijwerkingen gemeld.

Gebeurtenissen van plotselinge dood werden vaak voorafgegaan door neurologische symptomen en collaps. Hondenforums op internet staan vol met persoonlijke getuigenissen van Proin-toxiciteit.

Proïne wordt ook gemakkelijk overdosis , vooral als de hond een hele fles te pakken krijgt en meerdere tabletten doorslikt. Symptomen van een overdosis proïne zijn huiduitslag en hypertensie, aritmie, opwinding en overmatig kwijlen.

Als uw hond een overdosis tabletten heeft ingenomen, of als u de bovenstaande symptomen opmerkt, breng hem dan onmiddellijk naar de dierenarts voor onderzoek en behandeling.

Uiteindelijk is het de trieste waarheid dat veel medicijnen en medicijnen het leven van een huisdier kunnen en zullen verkorten. Hetzelfde geldt voor honden die deze medicijnen misbruiken.

Houd er echter rekening mee dat dezelfde medicijnen zijn ontwikkeld en getest met de bedoeling het tegenovergestelde effect te bereiken: de kwaliteit en de lengte van het leven verbeteren.

Wat Zijn De Alternatieven Voor Proin Voor Honden?

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de bewering dat holistische behandelingen urine-incontinentie kunnen behandelen.

Er zijn er echter een paar waarvan wordt gezegd dat ze nuttig zijn, althans anekdotisch, die u misschien met uw pup wilt proberen:

HomeoPet Lekt Geen Druppels Meer

Het heeft natuurlijke actieve componenten zoals aluminiumoxide, Lyta vesicatoria, causticum en gelsemium.

Leaks No More kan eenvoudig worden aangebracht met een druppelaar. Het moet in het begin in drie gewichtsafhankelijke doses per dag worden toegediend. Er wordt gezegd dat het snel werkt en naarmate de symptomen afnemen, kunnen de doses worden verlaagd.

Uiteindelijk als er geen symptomen meer zijn, hoeft het gebruik van de druppels niet te worden voortgezet! Dat is zeker goed nieuws voor eigenaren die terughoudend zijn om hun huisdieren constant medicatie te geven, zelfs met natuurlijke therapieën.

Leaks No More kan zowel aan jonge als oude honden gegeven worden omdat het 100% natuurlijk is.

In vergelijking met andere vormen van behandeling is het vrij goedkoop en kan het een product zijn dat het proberen waard is, vooral als u een hondenbezitter bent die zich zorgen maakt over de agressieve chemicaliën in incontinentiemedicatie zoals proïne en oestrogeen.

Kunstmatige Hormonen/oestrogeen (DES Of Diethylstilbestrol)

Een ander off-label medicijn dat urine-incontinentie kan behandelen, is diethylstilbestrol. Het gebruik ervan in de dierenartsgeneeskunde is voornamelijk voorbehouden aan gesteriliseerde vrouwelijke honden.

DES kan in vloeibare vorm of in pilvorm worden ingenomen. Er wordt aangenomen dat het de gevoeligheid van zenuwen in gladde spieren in de blaashals verhoogt. Hierdoor kan de spier zich gemakkelijker spannen, waardoor urineverlies wordt voorkomen.

Dit kan een optie zijn voor honden die Proin niet verdragen. Houd er echter rekening mee dat DES wordt geleverd met zijn eigen reeks voorzorgsmaatregelen en bijwerkingen.

Dieren met een bekende allergie, overgevoeligheid of dieren die mogelijk tegenstrijdige medicatie gebruiken, mogen DES niet gebruiken. Zwangere honden mogen geen DES krijgen.

Overmatig gebruik van oestrogenen en DES kan beenmergverlies veroorzaken, wat kan leiden tot een significante daling van het aantal bloedcellen. Dit kan vervolgens leiden tot stollingsproblemen, een verhoogd risico op infecties en bloedarmoede. Vaak is deze schade langdurig, onomkeerbaar en dodelijk.

  • Depressie
  • Lethargie
  • Bleek tandvlees, tong
  • Abnormale afscheiding uit geslachtsdelen
  • Verlies van eetlust
  • Er zit bloed in de ontlasting.

Vanwege de mogelijke gevaren moet DES nauwlettend worden gecontroleerd door een gekwalificeerde dierenarts. Als Proin niet goed wordt verdragen, moet DES als een alternatief worden beschouwd.

Aanvullende Natuurlijke Remedies En Methoden Die Kunnen Helpen

Mike Mozart, CC BY 2.0 <

(Houd er rekening mee dat ik geen getrainde dierenarts ben, en de onderstaande lijst is slechts een compilatie van remedies en methoden die ik op internet heb gevonden en waarvan gezegd wordt dat ze nuttig zijn – in ieder geval anekdotisch. Misschien wil je meer onderzoek doen naar elk product.)

  • Appelciderazijn: vrij algemeen gebruikt als een huismiddeltje tegen incontinentie bij honden. Een paar dopjes ACV kunnen in brood worden geweekt of aan het drinkwater worden toegevoegd en dagelijks aan de aangetaste hond worden gevoerd. Geef echter niet te veel, omdat de pH van de urine van de hond hierdoor te alkalisch kan worden.
  • Cranberry-supplementen: gunstig voor een gezonde urinewegfunctie, blaasondersteuning en urineweginfecties. Incontinentie kan direct worden gekoppeld aan een slechte urinewegfunctie. Het kan de moeite waard zijn om te controleren of het systeem van uw hond optimaal werkt.
  • Peterselie: een natuurlijk diureticum, wat betekent dat het de urineproductie verhoogt en de snelle uitscheiding uit het lichaam vergemakkelijkt. Kan nuttig zijn bij problemen met urineverlies, omdat het helpt om eventuele resterende vloeistof uit de blaas te verwijderen.
  • Maiszijdepoeder Een natuurlijk diureticum, dat verzacht bij eventuele irritaties of ontstekingen in uw blaas.
  • Supplementen ter ondersteuning van de blaas/urine: Natuurlijke supplementen die gewoonlijk pompoenpitten, rehmannia, wilde yam, zaagpalmetto, soja-eiwitextract, olijfblad en vitamine B6 bevatten, kunnen ook nuttig zijn bij het oplossen van incontinentie bij honden.
  • Een hond die vaker naar het toilet gaat, heeft minder urine in de blaas. Deze logica is gebaseerd op het feit dat honden die vaker naar het toilet gaan, waarschijnlijk minder urine hebben. Lekkage zal afnemen naarmate een hond meer urine in zijn blaas heeft.
  • Hondenluiers: hoewel het op zich geen remedie is, kunnen hondenluiers een uitkomst zijn voor honden (en hun eigenaren) die worstelen met incontinentie. Klik hier om te zien hoe u de beste hondenluier voor uw hond kiest.

Samenvatting

Uiteindelijk is Proin een medicijn dat is ontworpen voor langdurig gebruik voor onbepaalde tijd. Het is een behandeling , maar geen genezing . Er is een mogelijkheid dat problemen met urineverlies kunnen terugkeren als de hond uit het medicijn wordt verwijderd.

Dat neemt niet weg dat het voor ons hondenbezitters verontrustend kan zijn als we de mogelijkheid moeten overwegen dat onze pup de rest van zijn leven medicijnen moet nemen – vooral iets met potentieel sterke bijwerkingen zoals Proin.

Echter, zolang de hond niet zwanger is of borstvoeding geeft, geen andere medicijnen gebruikt, geen andere reeds bestaande aandoeningen heeft en geen bijwerkingen ervaart , is het over het algemeen veilig om door te gaan met het doseren van Proin totdat de situatie verandert of verbetert.

Als uw hond verbetering vertoont in zijn lekkagesymptomen, kan het mogelijk zijn om de dosering van Proin zeer langzaam te verminderen om te zien of die verbetering kan worden volgehouden.

Voor honden die Proin niet goed verdragen, kunnen alternatieven bestaan uit oestrogeen (DES) en natuurlijke, homeopathische behandelingen zoals Leaks No More.

Mogelijk vindt u ook andere natuurlijke supplementen, zoals appelciderazijn of urine-ondersteunende tabletten, nuttig. Als niets anders lijkt te werken, kun je ze proberen!